Mitropolitul Petru îndeamnă la unitate în susținerea parcursului european al Moldovei
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Petru îndeamnă la unitate în susținerea parcursului european al Moldovei

Mitropolitul Basarabiei, Petru, îndeamnă moldovenii să se unească în jurul dezideratului pro-european al Republicii Moldova. Înaltpreasfințitul susține că aderarea țării noastre la comunitatea europeană va asigura prosperitatea și dezvoltarea Republicii Moldova.   

„În calitate de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, vă îndemn de a susține și promova parcursul european al Republicii Moldova, în interesul și spre bunăstarea tuturor cetățenilor acestei țări binecuvântate de Dumnezeu. Ne vom ruga să sporească dialogul și colaborarea cu partenerii noștri europeni, susținând astfel procesul de integrare europeană”, a declarat Mitropolitul Petru, conform comunicatului emis.

Mitropolia Basarabiei face, astfel, apel la moldoveni, îndemnându-i să susține deschis parcursul european al Republicii Moldova.

„Să fim o forță unită și hotărâtă în acest demers, să fim mândri de tradițiile noastre și să ne asigurăm că urmașii noștri vor trăi cu o credință profundă într-o Moldovă europeană, în pace și prosperitate”, a mai declarat Mitropolitul Petru, conform sursei citate.

***

De menționat că pe 21 mai, în PMAN, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul, care a fost organizat în două părți: adresări către cetățeni și un program artistic, a adunat circa 80 mii de oameni, potrivit datelor Poliției.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De menționat că președinta a vorbit în cinci limbi la Adunarea „Moldova Europeană”. Deși cea mai mare parte a discursului a fost în română, aceasta a adresat un mesaj și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit de pe scena din PMAN. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat oficialul.

La sfârșitul Adunării „Moldova Europeană” a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană”. Prin acest document, moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: