Mitropolitul Vladimir, după desemnarea lui Dorin Recean în funcția de premier: „Ne rugăm lui Dumnezeu să lumineze noul Guvern”
Full Article 3 minutes read

Mitropolitul Vladimir, după desemnarea lui Dorin Recean în funcția de premier: „Ne rugăm lui Dumnezeu să lumineze noul Guvern”

La doar câteva ore de la desemnarea lui Dorin Recean în funcția de premier al Republicii Moldova, Mitropolitul Vladimir a venit cu o reacție. Acesta îi dorește noului Executiv o activitate prodigioasă şi inspirată.

„În această ordine de idei, înțelegând pe deplin provocările interne, regionale şi internaționale ale timpului, ne rugăm Bunului Dumnezeu să ajute şi să lumineze noul Guvern, dar şi pe toți legiutiorii Țării, spre a lua hotărâri curajoase, înțelepte şi destoincie, care să ne ofere siguranță şi stabilitate, dar care să nu contravină identității noastre şi valorilor creştineşti”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolia Moldovei.

Totodată, Biserica Ortodoxă din Moldova a amintit credincioșilor că a susținut şi va susține Statul Republica Moldova în toate activitățile sale cele ziditoare, spre binele şi mărirea țării.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat pe 10 februarie demisia din funcția de prim-ministru. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

Urmare a anunțului Nataliei Gavrilița cu privire la demisie, Maia Sandu a declarat că va avea, pe 10 februarie, consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va participa la consultările anunțate de Maia Sandu. „Noi nu mergem la proceduri de mimare”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea.

La rândul ei, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a dat curs invitației. Ulterior, Tauber a declarat că „invitația nu a fost serioasă”, întrucât a avut loc cu 15 minute înainte de întrevedere. În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că îl propune pe Ilan Șor la funcția de premier.

Dorin Recean este candidatul desemnat de către președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Recean este cunoscut publicului larg pentru perioada în care a deținut funcția de ministru de Interne în Guvernul Filat și Leancă. În prezent, Recean este consilierului șefei statului în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru? CV, avere și controverse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: