Modificări la depunerea dosarelor privind cetăţenia română. Precizările ANC

Autoritatea Naţională Pentru Cetăţenie din România a anunţat schimbări la depunerea dosarelor pentru redobândirea cetăţeniei române. Astfel, începând cu ziua de 4 mai, nu vor mai fi acceptate adeverinţe de arhivă ca documente de susţinere a cererilor de redobândire a cetăţeniei române.

Contactați de NM, reprezentanții ANC ne-au spus că nu se va accepta niciun document pe care scrie „Arhivă”, ci numai documentele originale.

Precizăm că, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANC, la înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcţie de situaţia specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autorităţile române.

Cererile de redobândire a cetăţeniei române pot fi depuse la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Bucureşti, la Birourile teritoriale din Iaşi, Galaţi, Suceava şi Timişoara, precum şi la sediul misiunii diplomatice a României din ţara de domiciliu sau din ţara unde solicitantul deţine un permis de şedere legal.

Birourile Autorităţii pentru Cetăţenie sunt deschise de luni până joi, între orele 08.30 – 17.00 şi vinerii, între orele 08.30 – 14.30.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

socialistii.md

„Provocare politică”. Reacția socialiștilor la informațiile despre plătirea participanților la mitingul organizat în capitală

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că nu are „nicio legătură” cu persoanele care ar fi oferit bani pentru participarea la mitingul pe care l-a organizat alături de alte trei formațiuni – informații comunicate anterior de poliției. PSRM a catalogat datele despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 26 iulie.

Acuzațiile lansate astăzi la adresa participanților la miting nu sunt altceva decât o provocare politică, menită să discrediteze un protest legitim al cetățenilor. PSRM declară oficial: nu avem nicio legătură cu persoanele care, potrivit unor informații, ar fi împărțit bani și considerăm acțiunile acestora o tentativă deliberată de a compromite mitingul și de a deturna atenția publică de la esența revendicărilor”, a declarat PSRM.

Totodată, formațiunea a solicitat organelor de drept să prezinte „informații complete” persoanele „reținute” și despre circumstanțele în care s-au produs faptele. Partidul a mai menționat că va iniția și o anchetă internă.

PSRM își reconfirmă angajamentul față de protestul pașnic și democratic. Vom continua să apărăm drepturile cetățenilor la libertatea de opinie și de întrunire, în pofida tentativelor evidente ale regimului de a transforma țara într-un stat polițienesc”, a adăugat partidul.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva formațiunii de guvernământ PAS. Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS” „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că cetățenii prezenți la miting ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. IGP a menționat că oamenii legii au documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani. IGP a mai precizat că atât cei care au oferit bani, cât și cei care i-au acceptat vor fi documentați.

Informațiile despre remunarare au fost însoțite de un videoclip în care un bărbat, aflat printre manifestanți, pare să ofere bani.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: