Moldova rămâne în pericol din cauza războiului? Grosu: „Când flota statului agresor este scoasă în larg, suntem în aşteptarea surprizelor”
Full Article 2 minutes read

Moldova rămâne în pericol din cauza războiului? Grosu: „Când flota statului agresor este scoasă în larg, suntem în aşteptarea surprizelor”

Preşedintele Parlamentului Igor Grosu a declarat, pentru presa din România, că nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului în Transnistria. Totodată, el a spus că autoritățile moldovenești discută permanent cu partea română și ucraineană pentru a monitoriza spațiul aerian. În acest sens, oficialul moldovean a declarat că cel mai mare pericol vine dinspre Marea Neagră. „De fiecare dată când flota statului agresor este scoasă în larg, suntem în aşteptarea surprizelor. De obicei atunci când ei bombardează Viniţa, Lvov, Odesa, atunci creşte pericolul şi asupra noastră”, a spus Grosu. 

„La moment nu vedem pericol iminent de escaladare a conflictului, a războiului în Transnistria. În Transnistria propriu-zis, situaţia este tensionată, dar în acelaşi timp vedem o preocupare şi la nivelul populaţiei, dar şi la nivelul aşa-numitei administraţii de acolo. Per total, cei de acolo nu îşi doresc escaladarea. Noi vedem lucrul acesta şi din dialog, şi din comportament. Până acum am reuşit să menţinem stabilitatea, sper să o menţinem şi în continuare”, a declarat Grosu, comunică Agerpres.

Oficialul a mai spus că toate acţiunile pe care le-a luat Moldova până acum „şi au stârnit un val de critici din partea Coloanei a cincea pe care o avem noi, din păcate – au fost acţiuni corecte”.

„Noi am dublat practic bugetul pentru apărare. Mai avem mult până la a asigura pe bune spaţiul aerian, a-l proteja. (…) Noi discutăm permanent şi cu partea română, suntem în contact permanent şi cu partea ucraineană, pentru că ne ajută să monitorizăm spaţiul aerian. Sigur, cel mai mare pericol vine dinspre Marea Neagră, pentru că de fiecare dată când flota statului agresor, Federaţia Rusă, este scoasă în larg, suntem în aşteptarea, ca să zic aşa, a surprizelor. De obicei atunci când ei bombardează Viniţa, Lvov, Odesa, atunci creşte pericolul şi asupra noastră”, a conchis Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: