Moldova și Ungaria vor coopera în domeniul agriculturii. Memorandumul de Înțelegere semnat la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Moldova și Ungaria vor coopera în domeniul agriculturii. Memorandumul de Înțelegere semnat la Chișinău

Republica Moldova și Ungaria au semnat, pe 4 aprilie, la Chișinău, un Memorandum de Înțelegere axat pe cooperarea în domeniul agriculturii. Pentru țara noastră a semnat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, iar pentru Ungaria – ministrul Agriculturii Istvan Nagy.

Ce prevede Memorandumul de Înțelegere

Potrivit Memorandumului de Înțelegere, în următorii 5 ani, Republica Moldova și Ungaria vor realiza schimburi de cunoștințe și experiențe legate de procesul de integrare în Uniunea Europeană, vor promova practici agricole durabile, vor susține producția ecologică, vor consolida eforturile în domeniul cercetării și vor amplifica relațiile comerciale.

Documentul mai prevede integrarea companiilor maghiare în dezvoltarea programului „Ferma Moldovenească”, fiind oferit un cadru pentru creșterea și dezvoltarea reciproc avantajoasă a sectorului agricol. Prin această colaborare, se urmărește îmbunătățirea eficienței și sustenabilității fermelor din Republica Moldova, precum și stimularea inovației și adoptarea celor mai bune practici agricole.

„Un pas important spre consolidarea legăturilor de prietenie”

În cadrul ceremoniei de semnare, ministrul Bolea a declarat că Memorandumului de Înțelegere va contribui la consolidarea relației moldo-ungare. „Această inițiativă este un pas important spre consolidarea legăturilor de prietenie dintre țările noastre și subliniază angajamentul comun de a promova dezvoltarea durabilă în sectorul agricol”, a spus Vladimir Bolea, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

La rândul său, Istvan Nagy a menționat că Moldova este „țara posibilităților pentru Ungaria”. „Menționez acest lucru reieșind din afirmațiile companiilor maghiare care activează în Republica Moldova și care sunt mulțumite și doresc să-și dezvolte activitatea în continuare”,  a adăugat el.

Ministrul Nagy a declarat că Ungaria va acorda „tot” sprijinul în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. „Suntem interesați ca cooperarea dintre cele două țări să fie de succes”, a menționat acesta.

Moldova și Ungaria vor coopera în domeniul agriculturii. Memorandumul de Înțelegere semnat la Chișinău

maia.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: