VIDEO Moldoveni care se întorceau din Italia, plasați în carantină în România. Precizările MAIE
Full Article 2 minutes read

VIDEO Moldoveni care se întorceau din Italia, plasați în carantină în România. Precizările MAIE

Un grup de pasageri care se întorceau din Italia cu autocarul a fost plasat în carantină, în România, după ce unul dintre aceștia a prezentat simptome de febră. Printre persoanele care se aflau în mijlocul de transport ar putea fi și cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al României, Raed Arafat. Contactați de către NM, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) au confirmat, luni, 9 martie, informația. 

Reprezentanții serviciului de presă al MAIE au spus că au solicitat informații suplimentare privind acest caz de la partea română și vor oferi mai multe informații în scurt timp.

Precizăm că informația despre autocarul cu pasageri care se întorceau din Italia a fost anunțată de către șeful Departeamentului Situații Urgente din România, Raed Arafat. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc aproape de miezul nopții, acesta a menționat că persoana care a făcut febră este în spital și a fost testată pentru coronavirus.

Ulterior, într-o intervenție televizată pentru un post de televiziune din România, Raed Arafat a oferit mai multe detalii.

„Vă dau un exemplu al unui autocar cu cetăţeni din Republica Moldova, care a ajuns la graniţa cu judeţul Bihor, şi o persoană din autocar, care provenea din zona Lombardia, era cu febră 38, şi care a fost verificată de mai multe ori. Persoana respectivă a trecut peste tot şi s-a oprit în România, unde s-a făcut controlul sanitar. Decizia a fost luarea persoanei la spital şi realizarea analizelor şi o să vedem dacă este pozitivă sau negativă. Restul pasagerilor autocarului au intrat în carantină în judeţul Bihor. Nu s-a permis autocarului continuarea drumului către Republica Moldova”, a declarat şeful DSU la Observator.

 

Geplaatst door Dumitras Horia Claudiu op Zondag 8 maart 2020

Vom reveni cu informații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: