Moldoveni, români și ucraineni – exploatați la munci agricole în Portugalia. Oamenii legii au reținut 28 de persoane
Full Article 2 minutes read

Moldoveni, români și ucraineni – exploatați la munci agricole în Portugalia. Oamenii legii au reținut 28 de persoane

În sudul Portugaliei, poliția a reținut 28 de persoane suspectate de trafic de ființe umane și exploatare a forței de muncă. Organele de drept portugheze cred că bănuiții făceau parte dintr-o grupare criminală care exploata migranți din Moldova, România, Ucraina, India, Senegal și Pakistan.

Potrivit poliției portugheze, membrii grupării au ademenit migranții în Portugalia promițându-le locuri de muncă în domeniul agriculturii. Forțele de ordine au efectuat percheziții în sudul regiunii Alentejo, unde opera gruparea. În timpul perchezițiilor, poliția a confiscat probe relevante pentru caz și a identificat zeci de victime ale traficanților.

În dosarul penal, scrie Reuters, se indică faptul că deținuții, printre care se numără cetățeni portughezi și din alte țări, sunt suspectați de facilitarea imigrației ilegale, recrutarea ilegală de forță de muncă, extorcare, spălare de bani, vătămare corporală și alte infracțiuni.

Rapoartele din mass-media arată că exploatarea prin muncă a migranților este în creștere în Portugalia. Aceștia sunt privați de documente, neplătiți și plasați în locuri de cazare cu facilități reduse sau chiar inexistente. Potrivit Consiliului Europei, autoritățile portugheze au reținut peste 1 000 de persoane suspectate de trafic de ființe umane între anii 2016 – 2020, însă cele mai multe dintre ele au fost achitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: