Moldovenii vaccinați împotriva COVID-19 pot călători în Germania. Precizările Ministerului Afacerilor Externe
Full Article 1 minutes read

Moldovenii vaccinați împotriva COVID-19 pot călători în Germania. Precizările Ministerului Afacerilor Externe

Moldovenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu un ser aprobat de Uniunea Europeană pot călători în Germania. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Potrivit sursei citate, începând cu 13 iunie 2021, Republica Moldova a fost exclusă din categoria zonelor de risc. Cu toate acestea, restricțiile de călătorie în Germania pentru cetățenii Republicii Moldova rămân în continuare valabile, intrarea în țară fiind permisă doar persoanelor care cad sub incidența categoriilor exceptate.

Excepție de la această regulă se aplică persoanelor vaccinate complet, începând cu 25 iunie 2021. De asemenea, este necesar să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare. De menționat că vaccinul trebuie să fie omologat la nivelul Uniunii Europene și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich.

La intrare în Germania, urmează a fi prezentat un certificat digital COVID al UE sau o dovadă comparabilă de vaccinare în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: