Moldovenii vor putea călători în UE cu buletinul. Precizările șefiei Agenției Servicii Publice
Full Article 2 minutes read

Moldovenii vor putea călători în UE cu buletinul. Precizările șefiei Agenției Servicii Publice

Începând cu luna martie 2025, în Republica Moldova ar putea fi lansate noi buletine de identitate. Cu acestea, cu timpul, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători inclusiv în țările din Uniunea Europeană. Precizările au fost făcute de Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice (ASP). 

Mircea Eșanu a spus, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova, că în 2025 va fi lansat un nou buletin de identitate „care va corespunde cerințelor europene”.

„Noi sperăm din anul viitor, dar nu mai târziu de martie ’25, să venim cu un nou buletin de identitate – cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru totul cerințelor europene. Ele vor avea inclusiv și un purtător de informații. Marele avantaj a noilor cărți de identitate, buletine de identitate, cu timpul ele vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană”, a menționat directorul Agenției.

La precizarea că nu vom avea nevoie de pașaport dar vom putea călători în UE cu buletine, Eșanu a declarat: „Da, exact. Același lucru este valabil și în cazul de exemplu al Ucrainei. Cu doi ani în urmă a fost semnat un protocol prin care se pot trece frontiera cu buletine biometrice”.

Precizăm în context că autoritățile Republicii Moldova își propun ca buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare să fie disponibile în format digital. Potrivit Parlamentului, documentele în format digital vor fi utilizate prin intermediul aplicației guvernamentale integrate a serviciilor electronice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: