Monica Babuc a fost aleasă în funcția de președinte interimar al PDM (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Monica Babuc a fost aleasă în funcția de președinte interimar al PDM (FOTO)

Monica Babuc a fost aleasă în funcția de președinte interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Decizia a fost luată sâmbătă, 30 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii.

„Faptul că Partidul Democrat are o istorie bogată și are oameni competenți, înseamnă că noi avem șansa să jucăm un rol important în politica moldovenească”, a menționat Babuc.

Aceasta a menționat că PDM trebuie să-și definească locul de centru-stânga de sorginte social-democrată europeană, care să rezolve problemele sociale ale oamenilor și să creeze parteneriate foarte importante cu partide din aceiași familie politică din regiune.

„PDM poate ocupa locul cel mai onorabil de centru stânga de reprezentanță a unei social-democrații europene veritabile în această țară”, a declarat Monica Babuc.

Monica Babuc a fost aleasă în funcția de președinte interimar al PDM (FOTO)

PDM

***

Monica Babuc a fost ministru al Culturii (2013-2017), ministru al Educației, Culturii și Cercetării (2017-2019), vicepreședinte al Parlamentului (2019-2020), deputată și vicepreședinte al PDM.

Totodată, Consiliul Politic Național a decis să completeze componența Biroului Executiv al formațiunii cu 3 membri noi din zonele de Nord, Centru și Sud ale țării: respectiv Ghenadie Muntean, (Nord), Ion Sula, (Centru) și Nicolae Prițcan, (Sud).

Pe 16 octombrie, Pavel Filip a anunțat că se retrage de la conducerea PDM. În cadrul alegerilor parlamentare din 2021, PDM a obținut doar 1,81% din sufragii.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: