Motorina trece de 32 lei pentru un litru. Benzina se ieftinește
Full Article 2 minutes read

Motorina trece de 32 lei pentru un litru. Benzina se ieftinește

Mâine, benzina va fi mai ieftină cu 10 bani iar motorina – mai scumpă cu 30 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prezentat astăzi noile prețuri la carburanți. 

Astfel, pe 17 iunie, un litru de benzină va fi 33 de lei și 80 de bani, iar motorina – 32 de lei și 24 de bani.

ANRE spune că se atestă tendința atipică de depășire a cotațiilor Platts la motorină pe cele de la benzină.

„O situație similară a fost înregistrată la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie atunci când prețurile la motorină chiar au depășit prețurile pentru benzină. Pentru comparație, dacă la 1 iunie, cotația Platts la benzină era mai mare decât cotația la motorină cu 99 $/tona, atunci la data de 15 iunie, cotația la motorină a depășit cu 42 $/tona pe cea de la benzină”, comunică Agenția.

La fel, reprezentanții ANRE spun că mecanismul de stabilire a prețurilor aplicat începând cu 1 septembrie 2021 „vine să asigure consumatorii cu prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, evoluțiile de pe piața internațională reflectându-se cu exactitate la prețul la pompă atât la creșterea cât și la descreșterea cotațiilor Platts”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: