Munții Alpi duc lipsă de zăpadă. Temperaturile ridicate au afectat sezonul de schi
Full Article 2 minutes read

Munții Alpi duc lipsă de zăpadă. Temperaturile ridicate au afectat sezonul de schi

Vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului a afectat sezonul de schi în majoritatea țărilor europene. Iar turiștii sunt puși în situația să renunțe sau să-și reprogrameze vacanțele, scrie Euronews.

Zăpada lipsește în multe din stațiunile de schi din munții Alpi. Iar temperaturile neobișnuit de ridicate provoacă îngrijorări administratorilor de pârtii. Ei se tem că vor rata acest sezon. Micile porțiuni de zăpadă, care s-au mai păstrat, sunt mai degrabă, o “greșeală“, spun ei.

„Vedeți, zăpada este foarte umedă, nu mai este constantă, este ca și primăvara. Zăpada trebuie de fapt să se fixeze, dar acest lucru nu este posibil cu multă apă”, a declarat managerul stațiunii de schi, Hacher Bernet.

Peisajele cu iarbă uscată sunt în contrast puternic cu vremea friguroasă și viscolul din unele părți ale Statelor Unite. Acum pe întreg continentul european, din Franța și până în România, vremea este caldă și însorită. Iar planurile mai multor turiști care sperau la zăpadă în vacanță au fost date peste cap. Temperaturile amintesc mai degrabă de luna mai decât de început de ianuarie. Totuși, iubitorii de schi sunt optimiști și așteaptă ca prognozele meteorologilor despre răcirea vremii să devină realitate.

Ianuarie, în teorie cea mai geroasă lună din an, a început cu temperaturi record de 20 de grade Celsius și în România. Oamenii au ieșit în parcuri, la terase, au scos animalele de companie la plimbare sau au patinat pe gheața artificială. Temperatura medie în București la început de ianuarie este de patru grade Celsius.

Amintim că meteorologii atenționează că în Republica Moldova sunt înregistrate temperaturi anormale pentru această perioadă. Valoarea termică în nordul țării pe 1 ianuarie a depășit norma climatologică cu 11 grade.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: