Năstase s-a întâlnit cu Michalko și Hogan. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Năstase s-a întâlnit cu Michalko și Hogan. Despre ce au discutat?

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase și vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, au avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. În ajun, Năstase s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 18 februarie, Năstase și Slusari au făcut un schimb de păreri despre situația social – politică din Republica Moldova cu șeful Delegației UE la Chișinău. Alegerile anticipate și tentativele de creare a unui nou guvern au fost principalele problemele discutate.

„Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate în condiții de maximă legalitate, libertate și corectitudine. Asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului investirii unui guvern Șor-Dodon. Soluția noastră este de natură să împiedice instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor, și, pe cât posibil să evităm haosul și blocajul constituțional”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit reprezentanților Platformei DA, Peter Michalko a afirmat că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. Este important să fie luată în considerare și voința poporului, peste 70% dintre cetățeni își doresc alegeri anticipate. Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere”, a mai spus Michalko.

În ajun, diplomatul a făcut exact aceeași afirmație în cadrul unei emisiuni.

Pe 17 februarie, liderul Platforma DA s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan. Printre subiectele discutate a fost declarația de intenție a Platformei DA privind asumarea unui guvern interimar și posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Platforma Demnitate și Adevăr consideră necesară învestirea unui guvern anti-criză, de profil european, capabil să rezolve problemele stringente ale oamenilor.

***

Pe 10 februarie, după ce PSRM au propus-o de Mariana Durleșteanu la funcția de premier, Platforma DA a anunțat că este pregătită că își asume guvernarea. Reprezentanții formațiunii l-au propus pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru.

Amintim că, încă în luna iunie, Platforma DA a anunțat că este pregătită să-și asume guvernarea. Atunci, liderul Platformei DA a precizat că sunt cel puțin trei candidaturi la funcția de premier: Andrei Năstase, Alexandr Slusari și Igor Munteanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: