NATO și Republica Moldova lansează Programul de dezvoltare profesională pentru funcționarii publici
Full Article 2 minutes read

NATO și Republica Moldova lansează Programul de dezvoltare profesională pentru funcționarii publici

NATO și Republica Moldova au inaugurat pe 28 februarie un Program de dezvoltare profesională pentru funcționarii publici și instituțiile moldovenești din sectorul de securitate și apărare. La eveniment au participat oficialii moldoveni, Oficiul de Legătură al NATO din Republica Moldova, țări aliate și partenere ale NATO, precum și reprezentanți ai societății civile.

Noul șef al Biroului de legătură NATO din Republica Moldova, Michaela Šimáková, a subliniat că Programul reprezintă o altă piatră de hotar în parteneriatul de lungă durată NATO-Republica Moldova.

„Am încredere că Programul va face diferența pentru Moldova. Programul este determinat de cerere și adaptat pentru a răspunde nevoilor și cerințelor autorităților moldovenești. Oficiul de legătură NATO de la Chișinău va continua să sprijine și să faciliteze parteneriatul NATO-Moldova, inclusiv prin consolidarea capacităților”, a declarat ea.

Secretarul de stat al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, Adrian Băluţel, susține că acest program va ajuta Moldova să promoveze coordonarea între instituții în problemele de securitate.

„În contextul actual, şi pe baza experienţei din crizele recente, este indispensabil să privim securitatea cu o perspectivă largă. Acest program va ajuta Moldova să-și dezvolte capacitățile și să promoveze coordonarea între instituții în probleme de securitate,” a spus Adrian Băluţel.

Obiectivul Programului de Dezvoltare Profesională NATO-Republica Moldova este de a spori dezvoltarea profesională a personalului civil și a capacităților de serviciu public din sectorul de apărare și securitate. Înființat ca răspuns la solicitarea Moldovei, Programul include oportunități de dezvoltare profesională, cum ar fi formare, cursuri, stagii și vizite de studiu, care vor permite beneficiarilor să dobândească mai multă expertiză și experiență practică. Activitățile sunt organizate de Biroul de legătură NATO de la Chișinău în strânsă coordonare cu instituțiile din Republica Moldova.

NATO sprijină programul prin Fondul fiduciar pentru consolidarea capacității de apărare, sponsorizat de țările aliate și partenere, inclusiv Cehia, Germania, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Regatul Unit, Finlanda, Suedia și Elveția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: