Navalnîi a fost bătut în pușcărie, după ce a refuzat să împartă celula cu o persoană cu „probleme de igienă”
Full Article 2 minutes read

Navalnîi a fost bătut în pușcărie, după ce a refuzat să împartă celula cu o persoană cu „probleme de igienă”

Principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, ar fi fost bătut de gardieni pentru că ar fi refuzat să intre în celula sa din cauza vecinului său „cu probleme de igienă”. Totodată, Navalnîi ar putea risca și un nou dosar penal din această cauză. Informațiile au fost făcute de către avocatul opozantului, scrie BBC.

La întoarcerea din izolator, unde ar fi fost mutat pentru a fi pedepsit, pe Alexei Navalnîi îl aștepta o surpriză. Fostul său coleg de celulă, care este un om al străzii, va sta din nou cu el. 

„Navalnîi a refuzat să intre în celulă și i-a spus administrației (pe videorecorder) că împotriva lui se face o provocare”, a declarat avocatul lui Navalnîi.

El crede că administrația închisorii l-a provocat pe Navalnîi să folosească violența împotriva colegului său de celulă. Opozantul rus a spus că nu vrea să facă acest lucru, dar dacă va fi forțat să intre în celulă, va fi nevoit să răspundă cu aceeși monedă. În ciuda acestor cuvinte, personalul coloniei a refuzat să-l mute pe omul străzii.

Avocatul susține că Navalnîi a fost bătut și târât într-o altă celulă. Camerele video ar fi înregistrat cum opozantul a fost lovit în zona inghinală.

„Odată ajuns în celulă, Navalnîi nu a folosit violență împotriva colegelui său de celulă, însă, apucându-l de guler, l-a târât până la ieșire. După aceea, a fost blocat și apăsat de perete de către gardieni”, a spus Kobzev.

Potrivit avocatului, după acest incident, autoritățile coloniei l-au informat pe Navalnîi că împotriva lui va fi deschis un dosar penal în temeiul art. 321 din Codul penal al Federației Ruse adică dezorganizarea activităților instituțiilor care asigură izolarea de societate și riscă până la cinci ani de închisoare.

Amintim că Alexei Navalnîi servește în prezent o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Acesta a fost găsit „vinovat”, în martie 2022, de „fraudă pe scară largă”, de către un tribunal rus. Opozantul rus a fost judecat în timp ce era deja încarcerat pentru alte condamnări, pe care el le respinge și care sunt considerate de lumea occidentală drept acțiuni politice ce au în spate influența Kremlinului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: