„Ne dorim o poliție europeană“. Șeful IGP va participa la adunarea din 21 mai și va avea „două roluri”
Full Article 2 minutes read

„Ne dorim o poliție europeană“. Șeful IGP va participa la adunarea din 21 mai și va avea „două roluri”

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), a spus pe 19 mai că își dorește o poliție europeană și că Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai „este un prilej în plus” de a spune acest lucru. Totodată, Cernăuțeanu a dat asigurări că la evenimentul de duminică vor fi aplicate toate măsurile de siguranță pentru cetățeni. 

După cum știți cu toții, Poliția a demonstrat ori de câte ori a fost cazul că poate asigura bunele evenimente și liniștea, și buna desfășurarea a acestora în toate circumstanțele. Acest lucru îl vom face ori de câte ori va fi necesar, inclusiv și pentru evenimentul din ziua de duminică. (…) Noi cu toții, eu și echipa mea, ne dorim o poliție europeană. Iată că ziua de duminică, 21, este un prilej în plus de a spune că noi ne dorim o poliție europeană într-o Moldovă europeană”, a comunicat șeful Inspectoratului, în cadrul unor declarații de presă.

Întrebat dacă va participa la adunarea națională, Cernăuțeanu a răspuns: „Bineînțeles. Eu voi avea la acest eveniment două roluri: în unul din ele – voi fi alături de echipa mea polițienească pentru a asigura buna organizare a evenimentului și bineînțeles cum am spus că noi ne dorim cu toții o poliție europeană în rând cu celelalte state europene, dar bineînțeles că voi fi și alături de familia mea care va fi la fel în Piața Marii Adunări Naționale”.

„Vor fi asigurate toate măsurile de siguranță pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a conchis șefia Inspectoratului.

Precizăm că pe 21 mai la Chișinău va avea loc Adunarea Națională „Moldova Europeană”, anunțată de președinta Maia Sandu. Anterior, șefa statului menționa că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. La eveniment va participa și președinta Parlamentului European Roberta Metsola. Evenimentul va începe la ora 11:00.

Mai menționăm că tot duminică, la Comrat vor avea loc trei proteste. Două dintre acestea vor începe la ora 11:00, cel de-al treilea – de la 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: