NewsMaker a devenit cel mai accesat portal informativ din Moldova. Am depășit chiar Vkontakte și datele meteo

Potrivit datelor companiei europene de cercetare „Gemius”, care activează în toate țările Europei Centrale și de Est, NewsMaker.md a devenit cel mai vizitat site informativ din Moldova. Datele din luna decembrie 2020 denotă faptul că în ce privește audiența, noi am depășit rețeaua socială Vkontakte și Gismeteo, cel mai popular site despre datele meteo și ne-am apropiat de cifrele rețelei sociale Odnoklassniki. Conform datelor Google Analitics, în luna decembrie, 818 mii de internauți au accesat NewsMaker.

Conform ratingului Gemius, site-ul NewsMaker.md a fost accesat în luna decembrie 2020 de peste 365,3 mii de utilizatori înregistrați în Moldova – aproximativ un sfert din toți internauții din țara noastră. Aceștia au vizualizat circa 1,8 milioane de pagini ale site-ului. „Gemius” calculează numărul de utilizatori din Moldova care dețin un dispozitiv conectat la internet.

În mod tradițional, pe primele poziții ale clasamentului se află un catalog de anunțuri popular în Moldova, serviciile companiei Mail.ru și agregatoarele de știri. Dintre portalurile mass-media, NewsMaker a ajuns pe prima poziție.

Conform datelor Google Analitics, 818 mii de internauți au vizitat site-ul nostru în luna decembrie 2020. Ei au vizualizat paginile portalului de 2,7 milioane de ori. În afară de Moldova, NewsMaker.md mai este citit în România, Italia, Rusia, Germania SUA și în alte țări în care sunt diaspore moldovenești mari.

În afară de texte, NewsMaker creează și materiale video: transmisiuni LIVE, istorii și reportaje video. Doar în luna decembrie 2020, vizualizările video-urilor noastre de pe rețelele sociale au constituit aproape 5 milioane de minute.

Pentru ca cititorii noștri să nu rateze nimic important, în fiecare dimineață, pe NewsMaker se publică newsletterul matinal NM Espresso, care relatează nu numai despre evenimentele care au avut loc, dar și despre planurile pentru ziua următoare. Espresso poate fi obținut prin poștă, în mod gratuit și în trei limbi concomitent. Este simplu – trebuie doar să vă abonați accesând următorul link.

Îți mulțumim pentru încredere!

Cu drag, Redacția ta

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Comisia Europeană, precizări pentru NewsMaker privind interdicția lui Ceban în Schengen: „E responsabilitatea statelor membre”

Comisia Europeană a răspuns solicitării NewsMaker privind interdicția primarului Chișinăului, Ion Ceban, în România și spațiul Schengen. Comisia a subliniat că aplicarea acestor măsuri este „responsabilitatea” statelor membre Schengen, care pot restricționa intrarea persoanelor considerate „o amenințare la ordinea publică sau securitatea internă”.

Este important de menționat că înregistrarea interdicțiilor de călătorie în Sistemul de Informații Schengen (SIS) este responsabilitatea statelor membre Schengen.

În conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, statele membre pot restricționa intrarea persoanelor considerate o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Aceasta include și autoritatea de a introduce astfel de persoane în SIS, pentru a le împiedica accesul, dacă sunt evaluate ca prezentând un risc pentru ordinea publică sau securitatea națională.

O condiție esențială pentru intrarea în Spațiul Schengen este ca o persoană să nu fie înscrisă în SIS și să nu fie identificată ca o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Prin urmare, persoanele care îndeplinesc oricare dintre aceste criterii nu pot intra în Spațiul Schengen”, subliniază Comisia.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins acuzațiile, declarând că măsura are legătură cu faptele edilului. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului.

De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.

Ceban a declarat pe 10 iulie că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din România. Președinția a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: