Noi detalii despre acțiunile procurorilor pe marginea cauzei penale în care este vizat Ghenadie Tanas
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre acțiunile procurorilor pe marginea cauzei penale în care este vizat Ghenadie Tanas

Procuratura Anticorupție (PA) anunță, pe 9 decembrie, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală, în care este vizat Ghenadie Tanas, șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA). Drept urmare, pe 8 decembrie, au fost efectuate șapte percheziții la domiciliul lui Tanas și la membrii de familie a acestuia. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

Totodată, procurorii anticorupție au mai efectuat acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. De asemenea au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a CNA, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive.

Ghenadie Tanas a fost reținut pentru 72 de ore.

Potrivit procuraturii, bănuitul este cercetat și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

Ghenadie Tanas a fost subiectul unor investigații jurnalistice, iar despre el s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Andrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: