Noi detalii despre perchezițiile la Procuratura Generală. Cine este procurorul vizat?
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile la Procuratura Generală. Cine este procurorul vizat?

Procuratura Anticorupție a oferit detalii despre descinderile efectuate în dimineața de 10 decembrie în incinta Procuraturii Generale. Reprezentanții instituției au menționat că au fost efectuate percheziții în două birouri de serviciu utilizate de către un procuror. Totul în urma plângerii unei persoane care susține că a fost constrânsă să facă declarații false. Procurorul vizat a refuzat să predea actele solicitate pentru cercetarea cazului.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o de a face declarații false.

Potrivit PA, procurorul a fost recunoscut în calitate de bănuit încă pe 3 decembrie, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat.

„În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor. Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, considerăm necesar de a menționa că, acțiunile întreprinse azi, de către procurorii anticorupție, nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari”, se arată în declarația PA.

Mai mult, PA susține că acțiunile întreprinse azi și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în niciun mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat.

Potrivit surselor NM, care nu au fost confirmate de reprezentanții Procuraturii, procurorul vizat este Vladislav Căruceru. Acesta a  instrumentat dosarul lui Viorel Morari, alături de procurorii Renata Anici și Carolina Vidrașcu – Brînză. Este vorba despre cel în care ex – șeful PA este învinuit că ar fi primit de la fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Vladislav Căruceru activează în sistemul Procuraturii din anul 2010.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: