Noile sancţiuni impuse Rusiei vor viza petrolul şi Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei. Anunțul UE
Full Article 2 minutes read

Noile sancţiuni impuse Rusiei vor viza petrolul şi Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei. Anunțul UE

Următoarele sancţiuni ale Uniunii Europene ce vor fi impuse Rusiei vor viza băncile şi în special Sberbank, precum şi petrolul. Declarația a fost făcută de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru ziarul german „Bild am Sonntag”, comunică Agerpres.

Ziarul i-a cerut preşedintei Comisiei Europene să prezinte punctele cheie ale celei de-a şasea serii de sancţiuni care va viza Rusia.

„Ne uităm în continuare la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus. Şi, desigur, există problemele legate de energie”, a spus Ursula von der Leyen.

UE a scutit până acum cea mai mare bancă a Rusiei în seriile anterioare de sancţiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazul din Rusia, pe care ţările din UE continuă să le cumpere.

Preşedinta Comisiei Europene a mai spus că UE lucrează la „mecanisme inteligente”, astfel încât şi petrolul să poată fi inclus în următoarele sancţiuni.

„Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE”, a spus ea. „Principala prioritate este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus ea.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare e război în Ucraina.

Mai multe state, inclusiv state membre ale UE, au decis să pedepsească Rusia cu sancțiuni. Cinci pachete de sancțiuni au fost deja puse în aplicare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: