Noua tulpină a coronavirusului, depistată pentru prima oară în SUA
Full Article 2 minutes read

Noua tulpină a coronavirusului, depistată pentru prima oară în SUA

În SUA a fost înregistrat primul caz de infectare cu noua tulpină de COVID-19, care se răspândește deosebit de rapid. Anunțul a fost făcut de către guvernatorul statului Colorado, Jared Polis. Între timp, în Marea Britanie, unde a fost depistat pentru prima oară virusul mutant, a crescut brusc numărul persoanelor infectate.

„Astăzi am depistat primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului. Este aceeași tulpină descoperită anterior în Marea Britanie”, a anunțat guvernatorul de Colorado, Jared Polis.

Infecția a fost depistată la un pacient care susține că nu s-a deplasat nicăieri în ultimul timp. Acesta a fost plasat în izolare.

După publicarea informației privind depistarea virusului mutant, mai multe state americane au introdus restricții de circulație pentru călătorii din Marea Britanie.

În același timp, în Marea Britanie, pentru a doua zi consecutiv au fost înregistrate recorduri privind numărul de infectări înregistrate, scrie CNN.

***

Potrivit bilanțului ofocial, până la ora 6:30, 30 decembrie, în lume s-au îmbolnăvit de COVID-19 aproape 82 mln de oameni. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în SUA (peste 19,5 mln), India (10,2 mln), Brazilia (7,5 mln) și Rusia (3 mln).

Peste 1,7 mln de oameni au murit.

În decembrie, Marea Britanie a anunțat despre apariția unei variante mutante a COVID-19. Mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au suspendat traficul aerian cu Marea Britanie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: