Noua tulpină de COVID-19 din Anglia a ajuns în România. A fost confirmată oficial la o pacientă
Full Article 2 minutes read

Noua tulpină de COVID-19 din Anglia a ajuns în România. A fost confirmată oficial la o pacientă

Nou tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie, mult mai contagioasă, a fost confirmată oficial și în România, la o femeie în vârstă de 27 de ani.

Femeia are simptome ușoare și nu este internată în spital. Acum se face o anchetă epidemiologică, pentru că femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. Medicii români încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia și de la cine s-ar fi putut infecta.

Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș.

Amintim că, confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78 500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat noi măsuri de restricție din cauza pandemiei de coronavirus. Începând cu 6 ianuarie, în Anglia a intrat în vigoare al treilea lockdown, scrie BBC.

În general, restricțiile amintesc de cele impuse în martie 2020. Ieșirile din casă sunt permise pentru maximum o oră pe zi și numai pentru anumite activități: exerciții fizice, cumpărături de produse de primă necesitate sau pentru a cere sau acorda ajutor unei alte persoane.

Majoritatea școlilor au fost închise, iar elevii vor învăța de acasă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: