Noua Zeelandă intră în lockdown național după depistarea unui caz de infectare cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Noua Zeelandă intră în lockdown național după depistarea unui caz de infectare cu COVID-19

Noua Zeelandă va intra în lockdown național începând cu noaptea de marți, după depistarea unui caz de infectare cu Covid-19, informează The Guardian pe 18 august.

În întreaga țară va fi declarată alertă de gradul 4 – cea mai înaltă, pentru cel puțin trei zile, începând cu miezul nopții. În regiunile Auckland și Coromandel, carantina va dura între patru și șapte zile.

Cazul înregistrat pare a fi prima infectare cu tulpina Delta. Premierul Jacinda Ardern a declarat: „Am văzut ce se poate întîmpla în alte locuri. Trebuie să acționăm devreme pentru a preveni răspândirea. Avem o singură șansă”.

Gradul 4 de alertă presupune că locuitorii Noii Zeelande trebuie să se afle acasă sau în spațiile din apropierea locuinței și își pot părăsi domiciliul doar pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a beneficia de ajutor medical sau pentru a practica sport.

Majoritatea locuitorilor Noii Zeelande nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului – doar 22% din populația cu vârsta de peste 16 ani a fost imunizată. Vaccinurile vor fi disponibile pentru toți doritorii începând cu luna septembrie. Autoritățile își propun să imunizeze toți doritorii până la sfârșitul anului.

În Noua Zeelandă nu este obligatoriu portul măștii de protecție, însă autoritățile au îndamnat populația să o facă ori de câte ori părăsesc casa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: