Noul primar PAS de la Bubuieci, cercetat penal pentru corupție? Percemlî: „Nu au nicio probă, dosarul e murat de 4 ani”
Full Article 3 minutes read

Noul primar PAS de la Bubuieci, cercetat penal pentru corupție? Percemlî: „Nu au nicio probă, dosarul e murat de 4 ani”

Noul primar ales al comunei Bubuieci din partea partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexei Percemlî, este cercetat penal pentru acte de corupție. Cel puțin asta susține jurnalistul Gabriel Călin, într-un video publicat pe Youtube. Într-o reacție publică, Percemlî a recunoscut că este vizat într-un dosar pornit pe fapte de corupție, însă se declară nevinovat. „Nu sunt probe”, spune el.  

„Noul primar de la Bubuieci pentru care Maia Sandu și CEC-ul din subordinea ei a anulat alegerile din acea comunitate doar pentru ca el să ajungă în funcție, este judecat penal pentru corupție. A luat bani, împreună cu un complice, de la mai multă lume, fără să le mai rezolve „problemele”””, a spus jurnalistul Gabriel Călin.

Într-o reacție publică, noul primar de Bubuieci, ales în funcție pe 11 februarie, în cadrul alegerilor repetate, organizate după ce candidatul MAN Leonid Umaneț a fost scos din cursă pentru că nu și-ar fi putut dovedi studiile generale, a confirmat existența unui dosar pe numele său. Alesul local s-a declarat, însă, nevinovat.

„(…) La scurt timp după alegerile repetate din Bubuieci, în urma cărora am fost ales primar, mai multe canale propagandiste au început a fabrica și distribui informații false, cu caracter defăimător, cu privire la o presupusă acțiune ilegală pornită în 2020, pe care aș fi comis-o în anul 2017. Am declarat și declar că nu sunt vinovat de cele incriminate, iar probe care să-mi demonstreze implicarea în careva acte ilegale nu pot exista. Dosarul nu are nicio probă, iar faptul că este „murat” de aproape 4 ani demonstrează încă odată că pretinsa încălcare nu are nicio probă la bază”, a scris Percemlî pe pagina sa de Facebook.

Edilul susține că are un angajament față de cei care i-au încredințat votul și nu că nu are „timp de pierdut cu cei care au eșuat în cadrul unui exercițiu democratic și nu pot depăși frustrările personale”.

NM a solicitat un comentariu din partea PAS. Formațiunea politică a declarat că nu va comenta cazul. Am contactat și Procuratura Anticorupție pentru mai multe detalii despre cauza în care figurează Alexei Percemlî. Până în momentul publicării știrii, însă, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

Reamintim că CEC a anulat recent rezultatul alegerilor locale din noiembrie 2023, care au avut loc la Bubuieci, după ce candidatul MAN, Leonid Umaneț, care a câștigat atunci scrutinul, nu ar fi putut să dovedească că are studiile generale – o condiție obligatorie pe care trebuie să o întrunească candidații la funcții elective.

Comuna și-a ales primarul, repetat, pe 11 februarie. În urma scrutinului, câștigător a ieșit candidatul PAS, Alexei Percemlî. Pentru el și-au dat votul 891 de oameni, din totalul de 1 748 care au ieșit la vot. Într-o reacție publică, Percemlî a declarat că votul îl „onorează” și îl „responsabilizează”. La rândul său, MAN și Umaneț au criticat CEC pentru că au organizat alegerile, deși pe rol în instanță sunt active trei contestații. Ei au declarat că vor ajunge și la CtEDO pentru a-și face dreptate și au îndemna oamenii să recunoască alegerile din 11 februarie ca fiind „nevalide”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: