„Nu iau mită și condamn dur actele de corupție”. Ceban promite: capitala va deveni instituția numărul 1 la capitolul transparență
Full Article 2 minutes read

„Nu iau mită și condamn dur actele de corupție”. Ceban promite: capitala va deveni instituția numărul 1 la capitolul transparență

Primarul capitalei Ion Ceban dă asigurări că Primăria Chișinău va deveni instituția numărul 1 la capitolul transparență. Într-o postare publicată pe 26 iulie pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că strategia anticorupție a municipiului Chișinău este în proces de elaborare. Acesta a subliniat că el nu ia mită și condamnă toate actele de corupție.

Potrivit lui Ceban, asupra documentului strategiei anticorupție lucrează experți străini, împreună cu membrii executivului.

„Avem rezultate bune la capitolul transparență în Primăria Chișinău în mai multe domenii, de la achiziții publice la elaborarea caietelor de sarcini, eliberarea actelor permisive, cheltuielilor, angajărilor în bază de concurs. Toată informația poate fi verificată online”, a menționat Ceban.

Edilul a mai spus că el nu tolerează actele de corupție.

„Nu iau mită și condamn dur actele de corupție la orice nivel și indiferent care este suma oferită. Rog ca cei care au anumite informații să fiu personal informat pentru a putea lua măsuri sigure și legale. Da, avem multe obiective de realizat, acestea nu sunt tuturor pe plac, însă vom face regulă și vom eradica orice tentativă de corupție în Primăria municipiului Chișinău”, a conchis Ceban.

Amintim că, în cadrul ședinței de constituiri a Parlamentului de legislatura a XI-a, președinta țării Maia Sandu a abordat subiectul corupției. Șefa statului a declarat „toleranță zero față de actele de corupție”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: