Mediafax

„Nu mă interesează distanța dintre mese, pentru că mesele nu fac COVID-19”. Directorul ANSP, despre regulile pentru sectorul HoReCa

În contextul în care de pe 15 iunie, sectorul HoReCa și-a reluat activitatea, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a făcut unele precizări referitor la regulile privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

„Nu mă interesează distanța dintre mese, pentru că mesele nu fac COVID-19. Mă interesează distanța dintre beneficiari, care trebuie să fie nu mai mică 1,5-2 metri”, a declarat Nicolae Furtună.

Totodată, reprezentanții unităților de alimentație publică trebuie să respecte următoarele măsuri:

– Efectuarea dezinfecției utilajului de lucru, suprafețelor și spațiilor de depozitare, producere și deservire la deschiderea localurilor;

– Monitorizarea stării de sănătate a angajaților și realizarea termometriei la începutul zilei de muncă;

– Asigurarea angajaților cu echipament de protecție (măști, mănuși, șorțuri, viziere);

– Instalarea la intrarea în local, a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool;

– Instalarea ecranelor de protecție la case și locurile de preluare a comenzilor;

– Efectuarea termometriei fiecărui vizitator la intrarea în local;

– Asigurarea respectării distanței fizice de 1,5 – 2 m între persoane. Se permite deservirea la mese a maximum 4 persoane (excepție sunt membrii familiei de gardul unu și doi);

– Dezinfectarea meselor după fiecare client;

– Dezinfectarea spațiilor de lucru a personalului, spațiilor de deservire și grupurilor sanitare la fiecare 2 ore.

Totodată, Nicolae Furtună a reiterat faptul că persoane sunt obligate să poarte măști de protecție în spațiile închise. În spațiile deschise, purtatul măștilor nu este obligatoriu dacă distanța socială este respectată.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 11 879 de cazuri de coronavirus, dintre care 4674 sunt cazuri active.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Camere speciale și drum de ocolire. Ucraina își întărește granița cu regiunea transnistreană FOTO

Ucraina își întărește controlul la porțiunea de frontieră cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, pe această porțiune sunt instalate camere de supraveghere bispectrale, capabile să detecteze mai eficient încălcările, și totodată se construiește un drum de ocolire.

Această porțiune necesită un control special și consolidare sistematică, deoarece are o importanță majoră pentru securitatea națională a Ucrainei, au precizat autoritățile ucrainene.

Potrivit grănicerilor ucraineni, construcția și amenajarea drumului de ocolire le va permite „să se deplaseze operativ de-a lungul frontierei, să asigure un răspuns rapid la eventualele schimbări ale situației și, de asemenea, să îmbunătățească condițiile de desfășurare a serviciului”.

„În același timp, utilizarea camerelor de supraveghere bispectrale va permite o monitorizare online eficientă a situației la frontieră, deoarece acestea sunt capabile să capteze imagini în două intervale spectrale: vizibil și infraroșu. Câteva astfel de camere au fost deja instalate pe acest sector de frontieră, ceea ce ajută grănicerii să identifice la timp pe cei care încalcă”, se arată în comunicatul Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

Potrivit informațiilor de pe online, o cameră bispectrală poate captura simultan imagini în două spectre diferite de lumină: vizibil, ceea ce vedem cu ochiul liber, și infraroșu, care detectează căldura și obiectele ce emit radiații termice, chiar și pe întuneric sau prin ceață.

    După invazia pe scară largă a Rusiei, Ucraina a decis să închidă toate punctele de trecere a frontierei de pe sectorul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Totuși, în 2023, Ucraina a decis să redeschidă punctul feroviar de trecere Cuciurgan–Novosavițkoe, închis de la începutul războiului.

    Nu mai sunt articole de afișat.
    0
    Sondaj standard

    Ți-a plăcut pluginul nostru?

    x
    x

    Spelling error report

    The following text will be sent to our editors: