„Nu ne putem permite ca acești bani să fie irosiți pe lucrări necalitative”. Chironda, despre defrișarea copacilor de pe străzile Pușkin și Bodoni
Full Article 2 minutes read

„Nu ne putem permite ca acești bani să fie irosiți pe lucrări necalitative”. Chironda, despre defrișarea copacilor de pe străzile Pușkin și Bodoni

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu precizări în legătură cu defrișarea copacilor de pe străzile Pușkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni. Acesta a explicat că dacă rădăcinile unor copaci nu sunt înlăturate, în următorii ani, noul pavaj va fi deteriorat.

„Renovarea trotuarelor pe aceste străzi costă circa 40 milioane de lei și noi nu ne putem permite ca acești bani să fie irosiți pe lucrări necalitative. Unul dintre cele mai mari riscuri pentru aceste lucrări sunt rădăcinile unor arbori care nu au putut să se adâncească și au ieșit la suprafață, provocând degradarea învelișului asfaltic sau a pavajului vechi. Dacă aceste rădăcini nu sunt înlăturate, în următorii 1-3 ani, pavajul nou va avea aceeași soartă”, a declarat Victor Chironda.

Potrivit acestuia, arborii spre defrișare au fost selectați de către o comisie specială, conform procedurilor stabilite de lege.

Totodată, Chironda a anunțat că toți copacii tăiați, la toamnă vor fi înlocuiți cu alții noi. Este vorba despre copaci mari, cu diametrul de 3-4 metri, cu coroană și balot. În acest sens este pregătită procedura de achiziție a copacilor.

Amintim că pe 6 august au început lucrările de reparație a trotuarelor de pe străzile Pușkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Pe aceste două străzi va fi modernizat și iluminatul, instalându-se lămpi de tip led. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 600 de mii de lei. Mai mult, vor fi iluminate decorativ 10 clădiri și monumente de importanță istorică.

Totodată, pe anumite porțiuni vor fi amenajate și locuri de parcare, în rest de-a lungul străzilor vor fi instalate vaze cu flori, dar și alte elemente decorative.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe aceste două străzi urmează a fi finalizate până în data de 15 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: