„Nu scumpiți taxa dorului de casă!” Aripa de tineret a PAS a organizat un flashmob în fața președinției
Full Article 2 minutes read

„Nu scumpiți taxa dorului de casă!” Aripa de tineret a PAS a organizat un flashmob în fața președinției

Aripa de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS Youth) a organizat astăzi, 13 ianuarie, un flashmob în fața sediului președinției. PAS Youth a lansat o petiție către președintele Igor Dodon, dar și guvern, în contextul majorării taxei pentru călătorii în transportul interurban.

Tinerii au înaintat o petiție președintelui, dar și guvernului, cu următoarele solicitări:

1) Publicarea tuturor documentelelor legate de scumpirea transportului interuban și justificarea costurilor

2)Elaborarea unui program pentru compensarea cu 45 % a costurilor la călătoriile interurbane pentru elevi și studenți 

3) Lansarea unui proces de consultări amplu și transparent pe marginea modernizării infrastructurii transportului interurban și susținerea mobilității grupurilor de cetățeni defavorizați. 

Amintim că în data de 27 decembrie, guvernul a anunțat scumpiri la cursele interurubane, în urma solicitărilor transportatorilor auto, care au organizat mai multe greve.

Încadrarea unităților de transport în categorii de confort a fost una dintre condițiile pentru majorarea tarifelor la călătoriile interurbane din 1 ianuarie – cu 12 bani per kilometru (60 de bani/km), precum și 22 de bani (70 de bani/km) pentru categoriile superconfort.

Ulterior, blocul ACUM a criticat decizia de majorare a tarifelor. Mai mult, câțiva deputați PAS susțin că pe piața transportatorilor auto ar fi fost instaurat un monopol, care ar conveni în special anumitor aproapiați ai Partidului Socialiștilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: