„Nu vom accepta această minciună”. PAS nu l-a lăsat pe ministrul Finanțelor să prezinte proiectul privind politica fiscală
Full Article 2 minutes read

„Nu vom accepta această minciună”. PAS nu l-a lăsat pe ministrul Finanțelor să prezinte proiectul privind politica fiscală

Majoritatea parlamentară a votat pentru propunerea vicepreședintelui parlamentului Vlad Bătrîncea, de a-l audia pe ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Opoziția s-a pronunțat împotriva propunerii. Deputații au scandat „rușine”. Bătrîncea a întrerupt ședința legislativului și a anunțat pauză timp de o oră.

„Propunerea este să îl audiem pe domnul ministru, examinăm aceste proiecte de legi așteptate de toată țara, după care anunțăm pauza, se întrunește Biroul permanent și decidem cum mergem mai departe”, a propus Bătrîncea.

Deputații din opoziție au blocat din nou tribuna centrală. Ei au adus pancarte cu mesajele: „Lăsați primăriile în pace”și „Politica fiscală – antisocială”. Aceștia au scandat „rușine!” și „anticipate”.

„Așa cum voi, alianța PSRM-ȘOR ați trișat și ieri și azi, noi nu vom accepta această minciună. Ședința se închide, la 3-4 ne convocăm în cadrul Biroului permanent și decidem ce facem mai departe”, a propus Igor Grosu.

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea lui Igor Grosu, ci pe cea a lui Vlad Bătrîncea.

Vicepremierul Sergiu Pușcuța a încercat să prezinte proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală, însă din cauza scandărilor deputaților din opoziție, Vlad Bătrîncea a anunțat pauză timp de o oră.

Deputatul PAS Dan Perciun a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă va rămâne în sală, pentru a se asigura că nu va fi reluată ședința parlamentului în lipsa lor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: