promotor

Numărul mașinilor electrice înmatriculate în Republica Moldova s-a dublat timp de un an

Ponderea transportului energetic eficient în Republica Moldova înregistrează un trend de creștere, în ultimii 5 ani. Conform datelor publicate de către Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) în baza informațiilor oferite de către Agenția Servicii Publice, în perioada anilor 2018 – 2022, în Republica Moldova, au fost înregistrate peste 27 mii de autoturisme electrice și de tip hibrid. În același timp, ponderea vehiculelor electrice și de tip hibrid din numărul total de autoturisme înregistrate în Republica Moldova este destul de mică, aproximativ 3 %.

Potrivit datelor publicate de AEE, dacă în 2021 persoanele fizice din Moldova dețineau 355 de mașini electrice, în anul 2022, numărul a ajuns la 704.

După tipul de tehnologie utilizată, 1 998 de automobile înmatriculate în ultimii 5 ani sunt electrice și 25 541 sunt de tip hibrid.

Din totalul de 1 998 de automobile electrice, 1 489 de automobile electrice sunt deținute de persoane fizice, iar 509 de către persoane juridice, numărul fiind de 3 ori mai mare în cazul persoanelor fizice.

În ceea ce privește automobile de tip hibrid, 22 993 de automobile de tip hibrid sunt deținute de persoane fizice, iar 2548 de către persoane juridice, de circa 10 ori mai multe în cazul persoanelor fizice, tehnologia hibrid fiind tot mai populară.

Unul dintre obiectivele AEE este încurajarea participanților la trafic să opteze pentru mijloace de transport „verde”, care au o emisie scăzută de CO2, cum sunt mijloacele de transport electric sau cele de tip hibrid, și sunt eficiente energetic, având un consum de combustibil redus.

AEE
AEE
AEE

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

În locul lui Beliakov. Krasnoselski a numit un nou copreședinte al CUC din partea Tiraspolului

Constantin Kalinenok va deveni noul copreședinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Kalinenok îl va înlocui în această funcție pe Oleg Beliakov.

Vadim Krasnoselski a menționat pe rețelele de socializare că Beliakov demisionează din proprie inițiativă.

Luptător-apărător, reprezentant al forțelor de ordine, diplomat pacificator — astăzi el este eliberat din funcția de copreședinte al Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei, din proprie inițiativă, dar rămâne un exemplu de cetățean și patriot. Îți mulțumesc pentru serviciu”, a spus Krasnoselski.

Menționăm că noul copreședinte CUC din partea Tiraspolului, Constantin Kalinenok, a fost anterior șef de direcție în cadrul „ministerului de Interne” nerecunoscut al regiunii și a condus secretariatul așa-zisului „Consiliu de Securitate” local. Kalinenok participă la Operațiunea de Menținere a Păcii din 2006 și face parte din delegația CUC a regiunii transnistrene.

***

Comisia Unificată de Control este o forță tri-laterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimiși ai Republicii Moldova, regiunii transnistrene și Rusiei, care activează în Zona de Securitate de pe Nistru.

Principala sarcină a delegației Republicii Moldova în cadrul CUC este organizarea monitorizării situației din Zona de Securitate și adoptarea, pe baza consensului părților, a deciziilor preventive menite să asigure menținerea păcii și a ordinii publice în cadrul procesului de pacificare.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: