jurnal.md

Numele lui Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a dispărut de pe site-ul Interpol. Din ce cauză?

După ce recent a fost clasată o cauză penală care-l viza pe interlopul Grigore Caramalac, numele acestuia a dispărut de pe site-ul oficial al Interpol.

Șeful Centrului cooperare polițienească internațională (Biroul INTERPOL Moldova), Viorel Țentiu, a precizat pentru Jurnal.md că este vorba despre o chestie pur tehnică și că în câteva zile numele lui Caramalac ar urma să apară din nou în lista celor căutați de Interpol.

„Grigore Caramalac este în continuare căutat internațional pentru arest și extrădare. După modificările care s-au făcut, știți că a fost anulat un mandat de arest și a fost clasată o cauză penală, aceste modificări au fost introduse în baza de date. Acum el pe intern, pe canalul nostru de comunicare, el este în continuare căutat internațional, însă tehnic secretariatul general urmează în două-trei zile maxim să-l pună înapoi pe site-ul public al Interpol”, a declarat Viorel Țentiu.

Amintim că, pe 19 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a precizat că a fost clasată o singură cauză penală în care era vizat Grigore Caramalac, însă rămân în vigoare alte două.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: