NYT a anunțat costul tratamentului lui Donald Trump pentru coronavirus
Full Article 2 minutes read

NYT a anunțat costul tratamentului lui Donald Trump pentru coronavirus

Costul tratamentului președintelui american Donald Trump pentru COVID-19 este de circa $100 de mii, potrivit publicației The New York Times (NYT)

În această sumă a fost inclusă spitalizarea timp de trei zile în Centrul național medical „Walter Reed”, două zboruri cu elicopterul, numeroase teste la prezența virusului, oxigen, steroizi și tratamentul experimental prin care șefului de la Casa Albă i-a fost administrat un cocktail de anticorpi. NYT scrie că cea mai mare parte a cheltuielilor se referă nu la spitalizare, ci la serviciile oferite în afara instituției medicale, precum și la zborurile cu elicopterul.

Publicația amintește că tratamentul cu preparatul „Remdesivir”, care i-a fost administrat lui Trump costă $3120, dacă este achitat de companiile de asigurare private și $2340, dacă este achitat în cadrul programelor de stat cum sunt Medicare și Medicaid. De asemenea, potrivit estimărilor FAIR Health, în medie, aflarea în spital a unui pacient cu vîrsta mai mare de 60 de ani costă circa $61 912. Utilizarea unui elicopter medical costă circa $39 000.

Jurnaliștii mai scriu că toate cheltuielile pentru tratamentul lui Trump sunt achitate din bugetul de stat, în timp ce mulți dintre americani sunt nevoiți să suporte unele costuri atunci când se tratează de COVID-19, chiar dacă dețin polițe de asigurare medicală.

Donald Trump s-a întors deja în Ovalul Rotund, chiar dacă au trecut abia 6 zile de când a primit diagnosticul că e pozitiv la COVID-19 și Casa Albă nu a anunțat că ar fi făcut vreun test care să ateste că este deja negativ la coronavirus.  

Despre faptul că Donald Trump și soția sa Melania s-au infectat cu COVID-19 a devenit cunoscut pe 2 octombrie. Donald Trump a primit un cocktail de medicamente pentru infecția cu noul coronavirus, inclusiv un tratament experimental cu anticorpi.

Între timp, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din cercul apropiaților lui Donald Trump a ajuns la cel puțin 15, scrie Digi24.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: