Getty Images

NYT a anunțat costul tratamentului lui Donald Trump pentru coronavirus

Costul tratamentului președintelui american Donald Trump pentru COVID-19 este de circa $100 de mii, potrivit publicației The New York Times (NYT)

În această sumă a fost inclusă spitalizarea timp de trei zile în Centrul național medical „Walter Reed”, două zboruri cu elicopterul, numeroase teste la prezența virusului, oxigen, steroizi și tratamentul experimental prin care șefului de la Casa Albă i-a fost administrat un cocktail de anticorpi. NYT scrie că cea mai mare parte a cheltuielilor se referă nu la spitalizare, ci la serviciile oferite în afara instituției medicale, precum și la zborurile cu elicopterul.

Publicația amintește că tratamentul cu preparatul „Remdesivir”, care i-a fost administrat lui Trump costă $3120, dacă este achitat de companiile de asigurare private și $2340, dacă este achitat în cadrul programelor de stat cum sunt Medicare și Medicaid. De asemenea, potrivit estimărilor FAIR Health, în medie, aflarea în spital a unui pacient cu vîrsta mai mare de 60 de ani costă circa $61 912. Utilizarea unui elicopter medical costă circa $39 000.

Jurnaliștii mai scriu că toate cheltuielile pentru tratamentul lui Trump sunt achitate din bugetul de stat, în timp ce mulți dintre americani sunt nevoiți să suporte unele costuri atunci când se tratează de COVID-19, chiar dacă dețin polițe de asigurare medicală.

Donald Trump s-a întors deja în Ovalul Rotund, chiar dacă au trecut abia 6 zile de când a primit diagnosticul că e pozitiv la COVID-19 și Casa Albă nu a anunțat că ar fi făcut vreun test care să ateste că este deja negativ la coronavirus.  

Despre faptul că Donald Trump și soția sa Melania s-au infectat cu COVID-19 a devenit cunoscut pe 2 octombrie. Donald Trump a primit un cocktail de medicamente pentru infecția cu noul coronavirus, inclusiv un tratament experimental cu anticorpi.

Între timp, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din cercul apropiaților lui Donald Trump a ajuns la cel puțin 15, scrie Digi24.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Calea Ferată din Moldova

UE alocă 3,5 milioane de euro pentru calea ferată din Moldova. Conexiunea cu România va fi reabilitată

Uniunea Europeană investește 2,8 miliarde de euro în 94 de proiecte de transport destinate să sprijine mobilitatea durabilă și conectivitatea pe întreg continentul european, inclusiv în Republica Moldova. Țara noastră va beneficia de un grant în valoare de 3,5 milioane de euro pentru modernizarea conexiunii feroviare dintre Iași (România) și Ungheni (Moldova), care prevede reabilitarea unei linii duble și a unei linii simple. Potrivit Delegației UE la Chișinău, acest proiect va contribui la fluidizarea transportului transfrontalier și va consolida integrarea Republicii Moldova în rețeaua europeană de transport.

Printre cele 94 de proiecte care vor beneficia de fonduri europene se numără inițiative pentru dezvoltarea căilor ferate ecologice, modernizarea porturilor, digitalizarea rețelelor de transport și creșterea rezilienței infrastructurii.  

În Republica Moldova, Uniunea Europeană va sprijini adaptarea infrastructurii feroviare la standardele europene, inclusiv prin alinierea ecartamentului pentru a permite circulația neîntreruptă a trenurilor și pentru a facilita comerțul regional.  

Potrivit Delegației UE în Moldova, proiectul va reduce timpul de deplasare între Moldova și România și va crește considerabil capacitatea de transport feroviar transfrontalier: „Este, totodată, un moment de referință: prima electrificare a unei linii feroviare din Republica Moldova, care va elimina un important blocaj de infrastructură la graniță”.  

Proiectul face parte din Connecting Europe Facility (CEF) — programul emblematic al UE pentru investiții strategice în infrastructură în domeniile transportului, energiei și digitalizării. Din 2023, Moldova și Ucraina sunt asociate la acest program.  

„Inițiativa reflectă angajamentul ferm al Uniunii Europene de a sprijini integrarea Republicii Moldova în rețeaua europeană de transport, consolidând în același timp conectivitatea regională în cadrul coridorului de transport UE–Moldova–Ucraina”, precizează Delegația UE în țara noastră.    


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: