O angajată a unui penitenciar, reţinută de CNA. Ar fi promis să elibereze un condamnat din puşcărie pentru 5000 de euro
Full Article 2 minutes read

O angajată a unui penitenciar, reţinută de CNA. Ar fi promis să elibereze un condamnat din puşcărie pentru 5000 de euro

O specialistă din cadrul Serviciului evidenţă deţinuţi a Penitenciarului nr. 4 (Cricova) a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Funcţionara a fost denunţată de către un fost condamnat, căruia i-ar fi promis să-l elibereze din detenţie, înainte de termen, contra sumei de 5000 de euro.

Potrivit denunţătorului, femeia i-ar fi promis că poate contribui la eliberarea acestuia din Penitenciarul nr. 17 (Rezina) în schimbul a 5000 de euro. Cu aceşti bani, funcţionara ar fi susţinut că va mitui persoane publice din sistemul judecătoresc, care urmau să examineze dosarul privind eliberarea de la executarea pedepsei, înainte de termen, pe motive de sănătate. Deşi ar fi primit toţi banii, femeia nu s-ar fi ţinut de cuvânt, iar într-o discuţie, documentată de CNA, aceasta a recunoscut primirea celor 5000 de euro.

Femeia a fost reţinută, iar după ce a fost audiată de anchetatori şi-a recunoscut vinovăţia parţial. În prezent, ea se află în izolator pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, funcţionara riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: