„O curățare totală a acestei țări de elementele lui Plahotniuc”. Planurile lui Platon după eliberarea din detenție
Full Article 2 minutes read

„O curățare totală a acestei țări de elementele lui Plahotniuc”. Planurile lui Platon după eliberarea din detenție

Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție. Acesta a declarat că va rămâne în țară și se va ocupa de întoarcerea banilor furați din sistemul bancar. Declarațiile au fost făcute astăzi, 15 iunie, în fața penitenciarului nr.13.

„Sunt patru ani de luptă, sunt patru ani de rezistență față de regimul lui Plahotniuc. Scopul meu principal este restabilirea dreptății, întoarcerea banilor furați de la popor, o curățare totală a acestei țări de elementele lui Plahotniuc, o luptă totală cu Plahotniuc, oriunde, la toate nivelele puterii”, a declarat Platon.

„Scopul meu este să le demonstrez oamenilor că pot aduce beneficii mari acestei țării. Eu voi demonstra acest lucru cu fapte reale. Voi rămâne în țară și voi ajuta oamenii noștri ca să învingă”, a mai spus acesta.

Totodată, Platon a declarat că nu va solicita despăgubiri de la stat.

Precizăm că astăzi, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul procurorului general privind suspendarea executării pedepsei de către Veaceslav Platon.

Magistrații au dispus suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă.

Executarea în continuare a pedepsei de către Veaceslav Platon este condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisă de PCCOCS.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Într-un interviu publicat pe 26 mai, Platon a spus că persoanele responsabile i-au spus că nu va fi eliberat din închisoare până în momentul în care organele de drept nu vor identifica adevăratele persoane implicate în cazul jafului bancar, dar și dovezi în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: