O femeie din altă țară a încercat să scoată în Moldova un minor fără acte de identitate. A fost prinsă cu mită pentru poliția de frontieră
Full Article 2 minutes read

O femeie din altă țară a încercat să scoată în Moldova un minor fără acte de identitate. A fost prinsă cu mită pentru poliția de frontieră

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA, împreună cu oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au curmat o tentativă  de scoatere ilegală din țară a unui minor fără acte de identitate, prin încercarea de mituire a unui polițist de frontieră. Cazul a fost denunțat la CNA, iar în baza informației IGPF a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă.

Potrivit materialelor cauzei, o cetățeană a Ucrainei i-ar fi propus angajatului Poliției de Frontieră 500 de dolari, pe care urma să-i transmită prin însoțitorul copilului. În schimbul acestei sume, polițistul de frontieră ar fi fost rugat să asigure trecerea nestingherită a minorului prin punctul de trecere a frontierei de stat Criva-Mămăliga.

La 29 decembrie, în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, sub controlul angajaţilor DGT Nord a CNA, al procurorilor anticorupție și reprezentanților Direcției Regionale Nord a IGPF, s-a reușit documentarea transmiterii banilor și a minorului, care urma să traverseze ilegal frontiera de stat. Ca rezultat, cetățeana Ucrainei a fost reținută pentru 72 de ore.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: