O moldoveancă stabilită în Germania a aflat în timp ce încerca să intre în Moldova că este declarată moartă din 2021: „A trecut rece prin mine”
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă stabilită în Germania a aflat în timp ce încerca să intre în Moldova că este declarată moartă din 2021: „A trecut rece prin mine”

S-a prezentat la vamă în carne și oase, dar a aflat acolo că este moartă deja de doi ani. Într-o asemenea situație s-a pomenit o moldoveancă stabilită în Germania, care periodic revine în Republica Moldova. De această dată nu a fost lăsata să intre în țară pe motiv că în acte figurează ca decedată și, respectiv, pașaportul nu mai este valabil. Într-un final femeia a ajuns la Chișinău, iar acum trebuie să-și recapete viața înapoi, scrie ProTV.

Maria Mereuță muncește în Germania și în fiecare vară revine acasă, la copii. Femeia spune că până acum trecea frontiera cu pașaportul românesc, însă de această dată a decis să îl folosească pe cel moldovenesc. Ajunsă în țară, însă, … surpriză: „Când am ajuns la secția de pașapoarte. Am așteptat o oră și ceva, apoi m-au primit. Când mi-a spus doamna ce se întâmplă cu pașaportul meu, a trecut rece prin mine. (…) Mi-a spus că sunt înregistrată ca decedată din 2021 și că trebuie să demonstrez că suntem aceeași persoană. (…) Sunt în stare de șoc. Nu mai știu ce să fac. Pe data de 30 trebuie să mă întorc înapoi în Germania”, povestește femeia.

Potrivit sursei citate, femeia a primit un certificat pentru a trece vama. Ajunsă la Chișinău, ea a mers la Agenția Servicii Publice (ASP) pentru a cere explicații. În lipsa unui răspuns, Maria Mereuță spune că s-a adresat după ajutor la un avocat.

„În cerere este menționat faptul că nelegitim i-a fost ridicat pașaportul. (…) Am cerut să-i fie de urgență deblocat pașaportul, să-i fie returnat și să-i fie achitate pagube materiale. A solicitat 15 mii lei”, a declarat avocatul femeii pentru sursa citată.

Contactați de ProTV, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că, în primul rând, responsabili de situația în care s-a pomenit femeia sunt cei de la ASP. Purtătoarea de cuvânt de la Frontieră, Raisa Novițchi, a conformat că femeia a primit un document provizoriu pentru permiterea intrării în țară.

La rândul lor, reprezentanții ASP au menționat pentru sursa citată că au recepționat cererea avocatului și că vor reveni ulterior cu un comentariu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: