O nouă zi de negocieri, la Sankt Petersburg, între Miller și Spînu (FOTO)
Full Article 2 minutes read

O nouă zi de negocieri, la Sankt Petersburg, între Miller și Spînu (FOTO)

Serviciul de presă al concernului Gazprom a publicat un nou comunicat pe tema negocierilor moldo-ruse pe tema furnizării de gaz. Reprezentanții Gazprom au menționat doar că părțile s-au întâlnit pentru a doua zi consecutiv, fără a oferi detalii despre avansarea discuțiilor pe tema semnării unui nou contract.

„Astăzi, la Sankt Petersburg, au continuat negocierile dintre președintele Consiliului de administrație al Gazprom Alexei Miller și vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova Andrei Spînu și președintele Cosiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban, pe tema furnizării gazului rusesc în Moldova”, se arată în comunicat.

Guvernul Republicii Moldova nu a oferit nicio informație despre negocierile de la Sankt Petersburg.

Pe 31 octombrie expiră termenul pentru care a fost prelungit contractul de livrare a gazelor din Rusia în Republica Moldova. Anterior, reprezentanții Gazprom au declarat că dacă Moldova nu va achita pretinsa datorie în mărime de $709 mln față de Gazprom, din 1 decembrie, concernul ar putea sista livrarea de gaz.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a semnat la 25 octombrie, curent, un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. De atunci, zilnic, Energocom organizează licitații pentru a desemna compania care va livra gaze în Moldova în ziua următoare.

Deocamdată nu se cunoaște cât achită țara noastră pentru 1000 m3. În cadrul unei emisiuni televizate, premierul Natalia Gavrilița a invocat „secretul comercial”. Președinta țării Maia Sandu a declarat, pe 28 octombrie, că Guvernul nu spune public prețul exact la gazul procurat din surse alternative, pentru a nu prejudicia licitațiile din următoarele zile.

O nouă zi de negocieri, la Sankt Petersburg, între Miller și Spînu (FOTO)

Gazprom

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: