O terasă instalată ilegal pe trotuar, în centrul Chișinăului, a fost demontată (FOTO)
Full Article 2 minutes read

O terasă instalată ilegal pe trotuar, în centrul Chișinăului, a fost demontată (FOTO)

O terasă instalată ilegal pe trotuar, în centrul Chișinăului, a fost demontată. Primarul capitalei Ion Ceban a publicat fotografii pe pagina sa de Facebook și a avertizat că nu va tolera astfel de acțiuni.

Terasa fusese instalată ilegal în centrul capitalei, ocupând tot trotuarul de la intersecţia străzilor Alexei Șciusev şi Sfatul Ţării. Agentul economic a fost somat de către pretura Buiucani, iar în adresa acestuia a fost emisă o prescripţie de demolare a terasei, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Primarul capitalei a comentat situația.

„Nu merge așa și nu va merge, să înțeleagă clar toată lumea, indiferent de funcție, statut sau alte circumstanțe! Unii recurg la intimidări, alții la tot felul de prieteni care sună alți prieteni și vor privilegii. Iar în unele cazuri exagerează cu grosolănie, depășind limitele legale și ale bunului simț”, a scris Ceban.

Edilul a amintit că există anumite reguli clar stabilite de Primăria Chișinău: licitații și proceduri legale de eliberare a schemelor de amplasare ce ține de activitatea acestora.

„Și pretorii trebuie să țină cont de acest lucru. Nu sunt împotriva agenților economici și dezvoltării economice, dar trotuarele și zonele verzi sunt pentru oameni care merg și se plimbă. În prezent se ajustează regulamentul cu privire la amenajarea teraselor și aici nu trebuie să existe construcții capitale. (…) Îmi pare rău că astăzi în oraş continuă să se creadă unii „mai șmecheri” încălcând prevederile legale”, a conchis Ceban.

❗️Istoria unei terase recent apărută pe trotuar!
Cazuri când terase sau gherete apar peste noapte în capitală cu…

Publicată de Iv Ceban pe Sâmbătă, 10 aprilie 2021

***

Amintim că Primăria Chișinău desfășoară licitații pentru adjudecarea locurilor de comerț stradal. Cea mai recentă a avut loc pe 9 aprilie. În total, au fost adjudecate 8 locuri, în valoare de 16,6 milioane de lei. Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: