O variantă a tulpinii indiene de COVID-19, descoperită în România. Autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică
Full Article 1 minutes read

O variantă a tulpinii indiene de COVID-19, descoperită în România. Autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică

O variantă a tulpinii indiene de COVID-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov, informează Digi24

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății din România investighează un focar de coronavirus în rândul unor angajați în construcții din județul Brașov. Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Potrivit autorităților, a fost identificată o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

„La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, transmit reprezentanții INSP.

Menționăm că Direcția de Sănătate Publică Brașov a început de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs de desfășurare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: