„Oamenii vor avea de ales”. Maia Sandu, despre posibilitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pentru locuitorii din stânga Nistrului
Full Article 2 minutes read

„Oamenii vor avea de ales”. Maia Sandu, despre posibilitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pentru locuitorii din stânga Nistrului

Locuitorii Transnistriei vor putea fi vaccinați împotriva coronavirusului pe malul drept al Nistrului. De asemenea, Chișinăul nu va fi contra vaccinării locuitorilor din regiunea transnistreană cu vaccina rusească „Sputnik V”.

Despre aceasta a anunțat pe 16 ianuarie președintele Maia Sandu în cadrul unei emisiuni tv la RTR-Moldova.

„Avem o astfel de idee: să invităm lucrătorii din domeniul sănătății din stânga Nistrului, dacă doresc, să se vaccineze aici. Cu toate acestea, nu putem livra vaccinul pe malul stâng din cauza faptului că nu s-au creat condiții pentru acest lucru”, a spus Sandu, menționând despre restricțiile și măsurile impuse de producător.

În același timp, ea a menționat că Chișinăul nu intenționează să încurce vaccinării locuitorilor din regiunea transnistreană cu vaccinul rus Sputnik V. „Oamenii vor avea de ales”, potrivit Maiei Sandu, citată de TASS.

Amintim că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii curente. Informația a fost prezentată de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) Tatiana Zatîc, pe 11 ianuarie. Imunizarea ar putea începe în februarie. Aceasta va fi voluntară și gratuită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: