Ofițerul de urmărire penală care a urcat beat la volan și a avariat o mașină va compărea pa banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Ofițerul de urmărire penală care a urcat beat la volan și a avariat o mașină va compărea pa banca acuzaților

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana care, în toamna anului trecut, a urcat în stare avansată de ebrietate la volan și a tamponat o mașină parcată pe acostament, va compărea pe banca acuzaților.

Într-un comunicat de presă publicat pe 4 iunie, Procuratura Generală anunță că dosarul de învinuire a fost finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia pentru ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Cazul a avut loc pe 2 noiembrie 2019, când polițistul a urcat beat la volanul propriei mașini și a început să se deplaseze haotic pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana, tamponând un autoturism parcat pe acostament. Ulterior, acesta a încercat să fugă de la fața locului, însă a fost oprit de persoane civile care au chemat poliția.

Testat alcooscopic, rezultatele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2, 99 g/l alcool în sânge.

După acest caz, polițistul a fost eliberat din organele afacerilor interne.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede de la 200 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: