Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE. Nicu Popescu a exprimat poziția Moldovei în raport cu anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene
Full Article 2 minutes read

Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE. Nicu Popescu a exprimat poziția Moldovei în raport cu anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene (MAEIE) a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției țării noastre referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

„MAEIE nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Externe.

În context, diplomația Republicii Moldova își reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.

Precizăm că președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri, 30 septembrie, anexarea a patru teritorii ucrainene aflate sub controlul Moscovei, în cadrul unei ceremonii la Kremlin în cursul căreia a criticat Occidentul şi a cerut Kievului să depună armele. Acțiunea a fost dur criticată de UE, SUA, NATO și condamnată de autoritățile de la Chișinău. Între timp, în aceeași zi, la Kiev a avut loc o ședință de urgență a Consiliului Național de Securitate și Apărare, urmare a căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a semnat o cerere privind aderarea la NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: