Oligarhul fugar Ilan Șor, dat în căutare internațională, nu exclude că s-ar putea muta în Rusia: aici trăiesc soția, copiii mei
Full Article 2 minutes read

Oligarhul fugar Ilan Șor, dat în căutare internațională, nu exclude că s-ar putea muta în Rusia: aici trăiesc soția, copiii mei

Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat în dosarul „Frauda bancară”, nu exclude că s-ar putea muta cu traiul în Federația Rusă, din Israel. Declarația a fost făcută de politicianul, adat în căutare internațională, pentru agenția RIA Novosti.

Ilan Șor, care s-ar afla în Federația Rusă din 1 februarie, a fost întrebat de jurnaliștii RIA Novosti dacă nu ia în considerare o posibilă mutare în Rusia. „Vom vedea. După cum știți, copiii și soția mea locuiesc aici”, a răspuns Șor, potrivit sursei citate.

Precizăm că Șor este soțul cântărețe ruse Jasmin. Cuplul crește împreună doi copii – Margarita și Miron.

Potrivit Interpol Moldova, oligarhul fugar a părăsit statul Israel, a cărui cetățean este și unde s-ar ascunde de justiție în ultimii ani, pe 1 februarie 2024. Acesta s-ar afla de atunci în Federația Rusă. Potrivit IGP, în ultimele trei luni, deși este dat în căutare internațională, Șor a reușit să părăsească Israelul de cinci ori. De cele mai multe ori, el a plecat în Rusia. Detalii – AICI.

***

Amintim că Șor a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, odată cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Potrivit unor investigații jurnalistice, în Israel oligarhul ar trăi în lux și opulență. De acolo, potrivit oamenilor legii, el ar continua să se implice în politica de la Chișinău, inițial prin intermediul partidului său care îi purta numele, declarat neconstituțional între timp, iar ulterior – prin intermediul formațiunilor politice afiliate lui.

În aprilie 2023, Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. Atunci Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a susținut decizia Curții de Apel „îl lasă rece și că nu are de gând să se conformeze acesteia”.

Ilan Șor se află în lista neagră a guvernelor american și britanic. La fel, el figurează pe listele de sancțiuni impuse inclusiv de Canada și UE, pentru legături cu Kremlinul și tentative de destabilizare a Moldovei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: