facebook.com/usmf.md

OMS acceptă administrarea celei de-a treia doză de vaccin. Până în decembrie peste 236 de mii de europeni ar putea muri

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că statele în care majoritatea oamenilor a fost vaccinată împotriva coronavirusului, iar unii dintre ei au o imunitate scăzută față de bolile grave, pot lua în considerare eventualitatea administrării celei de-a treia doze de ser anti-Covid. Ungaria a început deja să ofere a treia doză de vaccin, iar Franța și Germania intenționează să recurgă la această acțiune din septembrie, informează Euronews pe 31 august.

OMS își manifestă îngrijorarea față de rata înaltă a deceselor cauzată de COVID-19 în Europa. Potrivit estimărilor prezentate de Organizație, până în 1 decembrie 2021, pandemia ar putea lua viața a peste 236 de mii de oameni.

Din cauza prognozei sumbre, OMS a declarat că doza „booster” trebuie luată în considerare. Asta cu toate că, anterior, OMS s-a pronunțat pentru o amânare a celei de-a treia doze.

„Principala prioritate este să ne asigurăm ca cei mai vulnerabili au primit prima și a doua doză. Ulterior, țările în care la unii oameni se atestă o scădere a imunității, unde oamenii în vârstă au o imunitate scăzută față de îmbolnăvirile grave, aceste țări se pot gândi la cea de-a treia doză. Trebuie să împărțim vaccinul cu țările în care nu au fost imunizați încă lucrătorii medicali. Dar în același timp, trebuie să ținem cont de noile date”, se arată în declarație.

Ungaria a început deja campania de imunizare cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid. Franța, și Germania intenționează să o facă din septembrie.

De asemenea, OMS a îndemnat țările europene să instituie vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii anumitor domenii și să imunizeze copiii cu vârsta mai mare de 12 ani.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Igor Grosu/Facebook

Roaming gratis pentru Moldova, din 2026. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen la Chișinău

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că tarifele de roaming între Republica Moldova și statele-membre UE vor fi eliminate, începând cu 1 ianuarie 2026. Anunțul a fost făcut pe 4 iulie în cadrul unei conferințe de presă cu președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European, Antonio Costa, după primul summit Moldova-UE.

Noi vom elimina toate costurile de roaming. Din experiența noastră, în Uniunea Europeană, este o modalitate extraordinară de a conecta oamenii și business-urile”, a declarat Ursula von der Leyen.

Liberalizarea va avea loc la 1 ianuarie 2026.

Totodată, oficialii europeni au confirmat că Republica Moldova este pregătită să adere la programul „Roam like at Home”. Începând cu 1 ianuarie 2026, cetățenii moldoveni vor putea utiliza telefonia mobilă și internetul în UE fără taxe suplimentare.

***

Amintim că Summit-ul Republica Moldova – Uniunea Europeană a avut loc la Reședința de Stat din Chișinău.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: