OMS avertizează statele europene că numărul cazurilor cu Omicron va crește semnificativ
Full Article 2 minutes read

OMS avertizează statele europene că numărul cazurilor cu Omicron va crește semnificativ

Guvernele şi autorităţile în statele europene trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron, a atenţionat marţi reprezentantul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Putem vedea o altă furtună venind”, a avertizat reprezentantul OMS la o conferinţă de presă. El a semnalat că această variantă foarte contagioasă a coronavirusului, ce s-a răspândit iniţial în oraşe mai ales prin activităţi de socializare şi la locul de muncă, nu a avut încă un impact major pentru că a afectat deocamdată cu precădere adulţii tineri, situaţie ce s-ar putea schimba pe măsură ce vor fi atinse categoriile mai vulnerabile.

„Numărul dramatic al unor noi infecţii COVID-19 ar putea conduce la creşterea spitalizărilor şi la o perturbare puternică a sistemelor sanitare şi a altor servicii esenţiale”, a mai spus Hans Kluge, îndemnând populaţia să se vaccineze şi cu doza booster şi să limiteze socializarea.

OMS a avertizat luni că varianta Omicron se răspândeşte mai rapid decât Delta şi poate infecta de asemenea persoanele imunizate prin vaccinare sau după trecerea prin boală în urma infectării cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: