„Opriți acest ping-pong ridicol de declarații.” Pavel Filip către PAS și PSRM
Full Article 3 minutes read

„Opriți acest ping-pong ridicol de declarații.” Pavel Filip către PAS și PSRM

PDM cere să nu fie deschise școlile. „Să nu lăsăm profesorii să fie carne de tun, să nu permitem politicienilor sa jongleze cu viețile oamenilor.” Despre aceasta Pavel Filip a scris pe 14 martie pe pagina sa de Facebook.

Președintele PDM, Pavel Filip a declarat că situația în Republica Moldova este mult mai gravă decât își imagina.

„Nu avem un guvern funcțional și până când îl vom avea, PAS și PSRM vor da vina unii pe alții, gândit că astfel vor fugi de responsabilitate,” a mai scris Filip.
Liderul PDM a venit cu un apel către partidul Acțiune și Solidaritate și către cel socialist. Acesta le-a cerut să stopeze pentru un timp campania electorală în care se află și să salveze țara.

„Până când se va lua decizia dacă avem sau nu lockdown, rog autoritățile să țină în continuare școlile închise, cu studii în regim online.  Fac apel încă o dată la cei de la PAS și PSRM: opriți acest ping-pong ridicol de declarații. Asumați-vă responsabilitatea și haideți să găsim soluții, acțiuni, decizii. Vă puteți relua campania electorală atunci când oamenii vor fi sănătoși, iar țara – în siguranță”, a conchis Pavel Filip.

Amintim că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în ședință, pentru a discuta lupta cu pandemia și modalitățile de a opri răspândirea virusului. La ședință au participat membrii CSS, factori de decizie din diverse domenii, în special din domeniul sănătății, primarul general al capitalei, precum și lideri ai fracțiunilor parlamentare.

Într-un briefing de presă, președinta țării Maia Sandu a anunțat că administrația prezidențială recomandă decretarea stării de urgență pentru două săptămâni. De asemenea, se recomandă Guvernului, în termen de 3 zile, să elaboreze lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului și să înainteze aceste propuneri parlamentului.

Liderul Partidului Socialiștilor a venit cu o reacție în urma declarației președintei țării. Igor Dodon a criticat propunerea administrației prezidențiale.

„Decât să introduci lockdown deplin și să „ucizi” businessul, care și așa abia supraviețuiește în condiții de criză și instabilitate politică… mai bine să asiguri, de urgență, accesul populației la un vaccin calitativ, ceea cu ce se ocupă parlamentul și guvernul în ultimele săptămâni”, a scris Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: