(UPDATE) Opt angajați ai unei companii de construcții au fost reținuți de oamenii legii
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Opt angajați ai unei companii de construcții au fost reținuți de oamenii legii

Opt angajați ai unei companii de construcții au fost reținuți pe 7 septembrie de către oamenii legii. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Sepciale (PCCOCS) Emil Gaitur. Potrivit surselor NM, este vorba despre angajați ai companiei „Glorinal”.

Percheziţiile sunt efectuate de către ofiţerii SPIA în comun cu ofiţerii de urmărire penală şi cei de la PCCOCS.

UPDATE (16:15)

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au efectuat percheziții simultane la mai multe adrese și au reținut pentru 72 de ore – opt persoane.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate de procurorii PCCOCS, ofițerii de urmărire penală ai Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție cu sprijinul operativ al ofițerilor Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI.

Din materialele dosarului penal rezultă că mijloacele financiare, în sumă de aproximativ 50 milioane lei, investite de cele 70 persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chișinău, au fost folosite contrar destinației, inclusiv fiind însușite de către factorii de decizie dar și de către alți angajați ai agentului economic, iar ca rezultat compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Respectiv, pentru a acumula probatoriu pe acest caz, a apărut necesitatea de a efectua percheziții la domiciliile și locațiile unde și-au desfășurat activitatea persoanele care au comis ilegalități cu ridicarea documentelor și suporturilor electronice. În cadrul efectuării perchezițiilor fiind stabilite temeiuri pentru reținere, procurorii și ofițerii de urmărire penală au decis aplicarea măsurii procesuale de constrângere, iar pe parcursul următoarelor 48 de ore, procurorii urmează să decidă asupra învinuirilor și măsurilor preventive.

Urmărirea penală este desfășurată prin prisma mai multor articole din Codul penal, după cum: escrocherie, abuz de serviciu, falsului în acte pentru care legea penală prevede diferite forme de pedeapsă, inclusiv închisoare pe perioade mari de timp cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: