Organizatorii concertului artistului rus Morgenshtern la Chișinău au fost amendați. Ce s-a întâmplat?
Full Article 1 minutes read

Organizatorii concertului artistului rus Morgenshtern la Chișinău au fost amendați. Ce s-a întâmplat?

Oamenii legii au încheiat ancheta cu privire la modul cum s-a desfășurat concertul artisului rus Morgenshtern și au decis să amendeze organizatorii. Ei vor fi nevoiți să achite 10 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de combatere a bolilor epidemice.

Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati, pe 25 iunie. Potrivit acesteia, organizatorii au fost sancționați în baza art. 76/1 al Codului Contravențional – nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau  combatere a bolilor epidemice.

Menționăm că pe 29 mai, interpretul rus Morgenstern a susținut un concert la Chișinău. Mai mulți internauți au semnalat faptul că pe durata evenimentului nu au fost respectate măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

***

În noiembrie 2020, deputații au aprobat legea care prevede amenzi mai mici pentru nerespectarea măsurilor de combatere a bolilor epidemice. Astfel, sancțiunile au scăzut până la 2000 – 5000 de lei pentru persoanele fizice și la 10 000 – 35 000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: