PA, în impas din cauza unui avocat. A fost dispusă de 12 ori aducerea silită, însă acesta refuză să iasă din casă, iar apoi s-a baricadat într-un birou
Full Article 2 minutes read

PA, în impas din cauza unui avocat. A fost dispusă de 12 ori aducerea silită, însă acesta refuză să iasă din casă, iar apoi s-a baricadat într-un birou

Un avocat, cercetat pentru depunarea unui denunț și declarații false, refuză să se conformeze cerințelor organelor de drept. Procuratura Anticorupție a anunțat că, din februarie 2022, au fost dispusă de 12 ori aducerea silită a avocatului la sediul instituției pentru a i se înainta învinuirea, însă acesta a refuzat să-și părăsească domiciliul. Potrivit unui comunicat difuzat de PA, la ora actuală avocatul s-a deplasat la biroul unui coleg de breaslă, unde în continuare refuză să-se supună cerințelor procurorilor.

La data de 15 februarie 2022, avocatul a fost pus sub învinuire în lipsă și, din acea dată acesta fiind citat legal și dispusă aducerea silită, a refuză să se prezinte la Procuratura Anticorupție, pentru înaintarea acuzării.

„Astfel, până la moment, a fost dispusă aducerea silită de 12 ori a învinuitului pentru înaintarea acuzării, însă din motivul refuzului acestuia de a se prezenta, în special de a ieși din domiciliu, învinuitului nu i-a fost înaintată acuzarea. Mai mult, ca urmare a eschivării învinuitului de la urmărirea penală, de la Consiliul Uniunii Avocaților, a fost solicitată de 6 ori, darea acordului pentru reținerea, percheziția și arestarea acestuia, însă de fiecare dată, Consiliul Uniunii Avocaților, a respins toate demersurile procurorului”, se arată în comunicatul PA.

Ca urmare a eschivării, la data de 31 mai 2022, învinuitul a fost anunțat în căutare.

„La moment, existând în privința învinuitului o ordonanță de aducere silită în vigoare și neexecutată, de către Centrul Național Anticorupție și organul de poliție, învinuitul a fost localizat, iar după aducerea la cunoștință a ordonanței de aducere silită, acesta a intrat în biroul unui avocat din mun. Chișinău, unde refuză să se supună cerințelor legale ale organelor de drept”, a informat instituția.

PA a precizat că va reveni ulterior cu detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: