Pandemia COVID-19 s-a încheiat? Expert: „Este doar o boală endemică iar oamenii au imunitate”
Full Article 2 minutes read

Pandemia COVID-19 s-a încheiat? Expert: „Este doar o boală endemică iar oamenii au imunitate”

Pandemia COVID-19 poate fi considerată încheiată şi este în prezent o boală endemică. Cel puțin asta a declarat medicul virusolog german, Christian Drosten, într-un comentariu publicat în cotidianul german Tagesspiegel, informează Digi24.

„Ne confruntăm cu primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă; în aprecierea mea, pandemia s-a încheiat”, a spus şeful departamentului de virusologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin.

După această iarnă, imunitatea în rândul populaţiei va fi atât de extinsă şi rezistentă, încât virusul are puţin şanse să mai apară în vară, a spus el. Virusologul a menţionat că o altă mutaţie ar putea fi singura ameninţare.

„Dar nu mă aştept nici la aşa ceva în momentul de faţă”, a adăugat el.

Medicul de la terapie intensivă Christian Karagiannidis, care este de asemenea membru al consiliului de experţi din Germania pe problema COVID-19, a spus că pandemia se va încheia probabil după trecerea iernii.

”Mă aştept ca pandemia să-şi urmeze treptat cursul”, a spus Karagiannidis într-un interviu pentru postul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Deşi mai sunt încă posibile unul sau două valuri de COVID-19, imunitatea populaţiei este solidă şi semnificativ mai puţini pacienţi COVID-19 se află la terapie intensivă, a mai spus el.

Între timp, un val de alte infecţii respiratorii a atins vârful în Germania, a spus Karagiannidis. În România, în perioada 19 – 25 decembrie, au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: